elektrische step


elektrische step 1.0

elektrisch aangedreven step
Het Engelse woord voor step is scooter. In Nederlandse vertalingen wordt dat woord soms klakkeloos overgenomen, wat voor grote verwarring zorgt: vaak wordt met elektrische scooter een elektrische step bedoeld. Andersom wordt met elektrische step soms juist een scooter bedoeld. Bij een scooter gaat het altijd om een voertuig met een zadel. Maar omdat sommige e-steps tegenwoordig ook een (inklapbaar) zadel hebben, wordt het verschil met een scooter steeds minder duidelijk.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een elektrische step…

is een step; is een voertuig; is een vervoermiddel

  • [Deel] heeft soms een (inklapbaar) zadel

    Hoofdsemagram: step


    Algemene voorbeelden


    De e-step maakt een flinke opmars. Het is nog steeds even gemakkelijk om op de step te stappen, door de lage instap, maar de aandrijving gebeurt tegenwoordig via een sterke accu. Zelf steppen is niet meer nodig, tenzij je uiteraard kiest voor een old skool step. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om op de step te zitten, want bij vele e-steps is een inklapbaar zadel geïntegreerd.

    https://www.blixtar.nl/product-categorie/elektrische-steps/,

    De populariteit van de elektrische step, ook wel e-step of e-scooter genoemd, neemt snel toe. De toenemende belangstelling wordt veroorzaakt door de populariteit in Zuid-Europese landen. Met name in de drukke steden in Italië is de step een hype en hebben ook de Nederlandse toeristen er kennis mee gemaakt.

    https://www.nu.nl/algemeen/206690/elektrische-step-rukt-op.html,

    Specialisten die door de lange gangen van een ziekenhuis steppen. Golfers die van hole tot hole racen. Of ondernemers die op de beurs van stand naar stand zoeven. De drie jonge Twentse ondernemers Menno van der Veen, Roy Wijksma en Hugo Jonge Poerink rekenen op een grote toekomst voor hun nieuwe product: de Quick Step. Deze elektrische step is volgens de Twentenaren dé uitkomst voor mensen die binnen hun bedrijf of instelling grote afstanden moeten afleggen.

    https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=%22elektrische+step%22&coll=ddd&identifier=ddd%3A011020456%3Ampeg21%3Aa0195&resultsidentifier=ddd%3A011020456%3Ampeg21%3Aa0195,

    Wilt u zich gemakkelijk en snel verplaatsen zonder zorgen? Kies dan voor een elektrische step welke is goedgekeurd voor de openbare weg. Wanneer u kiest voor een elektrische step met Europese goedkeuring kunt u in Nederland en ook op vakantie in het buitenland zonder zorgen rijden op de fietspaden. U dient zich te houden aan de regels die voor fietsers gelden.

    https://www.veeley.nl/2018/09/09/elektrische-step-voor-de-openbare-weg/,

    Bird wil volgens de gemeente Amsterdam graag steps in de stad verhuren, maar dat gaat niet zonder vergunning. De stad is geen uitgesproken fan van een wildgroei aan deelvervoerders, daarom geldt een verbod op commerciële initiatieven. [...]. Er is nog een obstakel: elektrische steps die rijden op oplaadbare batterijen zijn alleen op de openbare weg toegestaan als ze door de minister van infrastructuur zijn aangewezen als 'bijzondere bromfiets'. Dat is nog niet gebeurd. "Mochten de steps die aanwijzing krijgen, dan zullen de berijders zich moeten gaan houden aan de regels voor snorfietsers", weet Keuning. De step moet zijn goedgekeurd door registratiedienst RDW en moet verzekerd zijn. Ook moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn.

    https://www.rtlz.nl/business/artikel/4350486/bird-brengt-e-step-naar-nederland-maar-rondsjezen-mag-niet,

    Een elektrische (scooter)step, die rijdt op oplaadbare batterijen, is alleen toegestaan op de openbare weg indien deze door de minister als bijzondere bromfiets wordt erkend.

    https://www.anwb.nl/experts/Fietsen/vraag/bcc31650-7184-43f0-b31b-922818f444b8/regels-rondom-elektrische-step,

    Mag ik met mijn elektrische step buiten rijden? Een elektrische scooterstep, die rijdt op oplaadbare batterijen, wordt gezien als snorfiets. De maximumsnelheid is 18 kilometer per uur. [...]. Naast de elektrische step is er de motorstep. Dit is een step met een verbrandingsmotor of elektromotor. De motorstep wordt gezien als een snorfiets (max. 25 km per uur) of bromfiets (max. 45 km per uur).

    https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/overig-verkeer/mag-ik-met-mijn-elektrische-step-buiten-rijden.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een gewone elektrische step
    • een opvouwbare elektrische step

    De rage van de Self Balancing Boards is alweer voorbij. Balance board, hoverboard, airboard, Segway mini – of hoe het ook mocht heten. Een gewone elektrische step is eigenlijk handiger / leuker / makkelijker / veiliger. Vandaar deze blog over de beste elektrische steps. Alleen die naam, dat is een probleem. [...]. In het Engels is het helemaal erg: daar heet het scooter. Nu begrijpen Nederlanders het totaal niet meer.

    https://www.kettingbeschermer.nl/beste-elektrische-step/,